četvrtak, 16. travnja 2015.

Beauty Blogger Tag


Another tag, woot woot :D

Obožavam ove stvari, čitati i pisati i ovih putem zahvaljujem dragoj Gorgeous on a budget na nominaciji.

Trebala bih odgovoriti na 7 pitanja o bloganju i jako se veselim jer sam sve postove već pročitala kod kolegica :D

Pa krenimo!

1. Zašto si počela pisati blog i koliko se dugo baviš ovim poslom?

Khm, hobijem! :) Počela sam pisati prije negdje 2 i pol godine jer mi je bilo zanimljivo pisati o kozmetici i čitati ostale blogove. No bilo je rekreativno pa sam pisala kako mi je došlo dok sam se tek unazad godinu do godinu i pol malo više angažirala oko bloga jer je to preraslo u pravu ljubav <3

Sada obožavam pisati o kozmetici, čitati sve moguće i nemoguće blogove (svakodnevno) i ne mogu ni zamisliti da prestanem blogati! I čitati ostale blogove... To mi dođe kao pročitati dnevne novine, ali tu ima puno boljih članaka koji me više zanimaju nego što je u dnevnim novinama :D

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?

Beauty & Mess, tj prvo Martinu, pa Vesnu dok su imale svaka svoj blog, Blanku sa Anatomy of Beauty, tu je bila i Šminkerica, pa onda jedna vrlo mračna teta, tj goth teta iz Amerike koja me i dan danas oduševljava svojim lookovima. Ime joj je Em i Glitter is my crack je njen blog. Bila je tu i Beauty & Sweets i nemam pojma tko sve ne :D

Onda su se nakon ovih blogova počeli nizati mnogi i moram priznati da čitam sve blogove, starije i novije, makar ne komentiram uvijek jer ako nemam ništa pametnog za reći, bolje da ni ne kažem :D

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući recenzije blogerica?  Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?

Hmmmm, dalo bi se razmisliti. Iskreno nemam pojma, tko bi se sjećao prvog proizvoda prije toliko godina :D Ali znam da su mi zahvaljujući blogericama Sleek palete postale jako drage i evo skupljam ih k'o Pokemone. Svaka nova koja izađe, ako mi se svidi kupujem... Mislim da to prerasta u bolest, mamiceee :D A da li je opravdao moja očekivanja, hell yeah, zašto bi onda nizala tolike palete :P

4.Navedi 5 stvari koje su ti najdraže kod pisanja Beauty Bloga?

Blogerice - zvuči kao klišej, ali nema ljepšeg kada nešto natrekeljam na blog i onda dođe neka blogerica i udijeli mi kompliment tipa: super ti recenzija, lijepo ti stoji ruž, imaš lijepe usne ili tako nešto. To mi odmah daje poticaj da se trudim još i više i razvijam svoje pisanje i kreativnost.

Čitatelji - sjećam se prvog puta kada mi je čitateljica poslala mail sa upitom i na kraju napisala da uživa čitati moj blog, da pišem o odličnim stvarima koje su cjenovno prihvatljive i studentima, te da će me sigurno nastaviti pratiti i dalje. Što na to reći :D Drago mi je kada nekome pomognem savjetima jer su meni neki blogovi pomogli više nego ''stručni'' dermatolozi recimo.

Isprobavanje proizvoda - bio on plaćen 5 kuna ili 50 kn, volim isprobavati proizvode, pogotovo dekorativu, nove ruževe, a posebno palete sjenila :P I onda volim kad naiđem na nešto odlično, a jeftino i to mogu podijeliti sa drugima, nema mi dražeg.

Fotografiranje proizvoda - ne znam kako vi, ali ja uživam u fotografiranju općenito, a pogotovo proizvoda za blog. Stalno nešto mijenjam, pokušavam poboljšati slike na svakakve načine kad već nemam love za profi fotić i na kraju kada pogledam te slike, nekako budem ponosna što sam upravo ja to sve poslikala. To u mnogo slučajeva budu mukotrpni položaji u kojima nešto slikam jer em svjetlo ne paše, em imam malu sobicu pa i nemam baš previše mjesta gdje je dobro svjetlo, pa kombiniram k'o Nick Praskaton sve moguće i nemoguće scenarije :D Slika ispod govori više od 1000 riječi :D


Proučavanje najava novih proizvoda - opet se vraćam na Sleek palete, svaka najava da stiže nova paleta ide u bilježnicu, tako i sa ostalim proizvodima koji me zanimaju. Stigne najava o novoj liniji recimo gelova za tuširanje, ja pišem u bilježnicu... I tako se formira moja wish lista :D

5. Što si naučila otkad pišeš blog?

Čitati sastojke na poleđini proizvoda!! :D Otkad sam imala neugodnih iskustava sa kremama za lice koje su mi više odmagale nego pomagale počela sam više obraćati pažnju na sastojke i informirati se o njima.

6. Što se kod tebe promijenilo od kada pišeš blog?

To da ne mogu izaći iz Dm-a, Kozma, Bipe, Mullera i ostalih trgovina praznih ruku :D Tj mogu, ali moram se puno kontrolirati kad ima tako lijepih i šarenih stvarčica koje mi privuku pažnju.

Promijenila se naravno i moja kolekcija makeup-a, mazalica i svega ostalog. Sada mi sve zauzima više mjesta nego prije :D

7.Imaš li neki savjet za one koji namjeravaju pisati beauty blog?

If you want it, do it! Život je prekratak da bi sve ostalo na pukim željama. Uvijek ima mjesta za nove blogerice, ali treba se pripaziti na nekoliko stvari kao što su fotke, pravopis i učestalost pisanja! Vidjela sam nekoliko novih blogerica koje su otvorile blog u zadnjih pola godine i više ne pišu, ali i kada sam krenula čitati njihov prvi post su me zabolile oči od neznanja pravopisa.

Nisam profa hrvatskog, ali me ipak neke stvari malo smetaju, što ću...

I ovdje smo došli do kraja.

Neću nikoga posebno nominirati jer je većina nominirana, tako da ja telepatski nominiram sve koji žele napisati ovaj tag, meni je bilo baš zabavno! :D

Do sljedećeg posta, puse od mene!

Broj komentara: 18:

  1. 5 i 6 potpisujem u potpunosti. A bome stvarno dugo pratis blogove kad znas Martinu i Vesnu sa pojedinacnih blogova :D
    Meni je sminkerica bila prvi kontakt sa beauty zajednicom, od blogova lendoxia i nail crazy :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, već dugo čitam blogove i tek sam sad skužila koliko je vremena zapravo prošlo od prvog pročitanog posta :D I'm old xD

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Hehe, vjerujem da i tebi tako nekad bude :D

      Izbriši
  3. Hahahaha ova camera sutra me bome dobro nasmijala xD Ja isto čuda izvodim dok naslikavam ove svoje nokte, najjače mi je dok neko prolazi ulicom pa se pravim da slikam mamino cvijeće i tak to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahaha, a ja kad slikam swatcheve vani na suncu (kad ga ima) isto dobijam upitne poglede od prolaznika, onda se i ja pravim da slikam nebo i tako to xD

      Izbriši
  4. baš mi se sviđa tvoj post, jer je pozitivan i iskren :D
    kao da slušam sebe za ovo fotografiranje,, isto nekako budem ponosna kada dobijem novu ideju kako začiniti fotku, nekako se trudim da u svakom postu bude malo drugačije :D
    i slažem se, uvijek, ali uvijek ima mjesta za nove blogerice, posebno one koje ulažu truda u svoj blog,,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Fotkanje mora biti ljubav isto kao i bloganje, inače se vidi na slikama da se nisi nimalo potrudio :D

      Ja se jako veselim kada vidim neki novi blog, ali me opet i rastuži kad ta cura napiše dva posta i onda jednostavno prestane :/

      Izbriši
  5. Skroz mi je simpatično ovo za fotkanje jer se i ja nađem u tim čudnim pozama :D hehe.. I slažem se da je teško iz trgovine izać bez ičega :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedino još nisam pokušala dok radim stoj napraviti dobru fotku, sve ostale poze sam isprobala, sva sreća da nisam stegnula niti jednu tetivu haha :D

      Joj, trgovine su zlo!! Evil I tell you :D

      Izbriši
  6. nema se sto tu reci, u svemu se slazem s tobom :) a tek fotografiranje, moram paziti da me susjedi ne gledaju cudno i idem na slikanje van na sunce kada je "zrak cist". jos da me snime kad izvodim gluposti, pogotovo onaj dio kad si slikam lijevu ruku sa swatchevima a aparat je u desnoj i balansiram na ogradi xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skroz znam o čemu pričaš xD Ja na suncu mogu slikat samo na balkonu i to rubu jer mi kuća radi sjenu i onda osiguravam fotić sa vezicom da mi slučajno i ne ispadne dolje koliko sam smotana :D

      Izbriši
  7. Haha telepatska nominacija :D rekla sam napraviti ovaj tag, pa nisam. :) stignem valjda :D slazemo se oko svega sto si napisala, meni je isto fotografija od bloganja ustvari ostala u najboljem sjecanju tj. nekako sam razvila tu ljubav prema njoj i mislim da je to super jer je to bas neka određena kvaliteta/vještina koju inace nitko od nas ne bi posjedovao, a eto uz blog smo se naucile tome. Jos da dodam za sebe da sam se naucila i nekim osnovama html-a i web dizajna, a isto tako da nije bilo bloga (imala sam i drugi prije ovog, 5 godina), ne bih nikad takve stvari znala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo telepatski te nominiram, tako da moraš napisti ovaj tag :D Stigneš svakako :D

      Meni je fotografija baš postala ljubav, kupila sam sad i stativ da malo slikam po prirodi i tako, a kad se zaposlim ću razmisliti i o novom fotiću :D E da i ja sam se naučila nešto o tom HTML-u, al malo xD

      Izbriši
  8. Ova fotka sa fotografiranjem totalno opisuje mene, sve i jednu pozu....i kad nakon svih vratolomija ne dobijem relativno ok sliku- poludim :D hahhaha, super su ti odgovori..vidim dosta sličnosti :) i nakon ovog posta sam konačno odlučila-vrijeme je za kupnju Sleek palete :) i da, moram priznati da sam vjerojatno jednima na svijetu koja ih do sada nije probala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi??? Ooooo pa vrijeme je da to promijeniš, mislim... :D Ja sam započela sa Sleek Storm paletom, tu ti preporučujem ;)

      Izbriši
  9. Bože umrla sam od smeha, suze su mi krenule na CameraSutra ahahah, kako mi to poznato izgleda :D Mi smo foto eksperti izgleda, ili ćemo svakako to nakon par godina neminovno postati. Genijalno nema šta :) Drago mi je da smo se pronašle, uvek me obraduje kada pronađem dobar blog za čitanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slika je genijalna i stvarno vjerno opisuje stvarno stanje :D Recimo The Carpet Burn poza mi je jako poznata, a i mojim koljenima :D

      I meni je drago, čitamo se svakako, jedva čekam tvoje nove postove, kroz stare već prolazim ;)

      Izbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)